icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Groepsfoto Ambassadeurs van Den Haag

Over de organisatie

Wie zijn wij

Ruim 200 trotse Hagenaars die zich met passie en enthousiasme inzetten voor een gastvrij Den Haag, dat is de Ambassade van Den Haag. De organisatie draait bijna volledig op vrijwilligers. De meeste vrijwilligers zijn werkzaam als City Host, maar ook zijn er enthousiaste vrijwilligers actief voor de afdeling communicatie, logistiek en bieden ondersteuning bij de kantoorwerkzaamheden. Het is een diverse groep van vrijwilligers. Jongeren en ouderen, mannen en vrouwen, studenten en werkenden. Echt een dwarsdoorsnede van de Haagse bevolking.

Infodesk met City Hosts in Scheveningen

Missie

De missie van de Ambassade is: Het creëren van een 9+ gastvrijheidsbeleving bij bezoekers van Den Haag.

Door het vervullen van deze missie levert de Ambassade een positieve bijdrage aan:

  • Het welkom en gastvrijheidsgevoel van bezoekers
  • Het merk ‘Den Haag’
  • De betrokkenheid van de stad
  • De economische spin off (meer uitgaven in de stad)
  • Participatie van bewoners en de attitude jegens vrijwilligerswerk
City Hosts met mascotte WK Hockey

Waar het begon

 

In de periode 2013-2014 is de Ambassade van Den Haag opgericht als initiatief van de gemeente Den Haag en Hotelschool The Hague. Het doel was om tijdens het grootste sportevenement ooit in Den Haag georganiseerd, het WK Hockey 2014, bezoekers gastvrij te ontvangen. De insteek van de oprichting was om na het WK Hockey blijvend City Hosts in te zetten en daarmee een blijvende bijdrage te leveren aan een gastvrij Den Haag. 

Meer informatie