icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Prinsjesdag 2021

Ambassadeurs

City Hosts Noordeinde voor het Paleis

Gastvrijheid

Onze kernactiviteit is de inzet van City Hosts voor het gastvrij ontvangen van bezoekers aan Den Haag. Onze 200 City Hosts zorgen voor de ultieme gastvrijheidsbeleving bij bezoekers. We proberen een beleving te creëren die boven de verwachting uitkomt. Daarmee hopen we dat een bezoeker ambassadeur wordt van Den Haag. 

Meer dan 100 dagen per jaar zijn onze City Hosts actief in de stad, tijdens verschillende gelegenheden en op verschillende locaties. Ze ontvangen bezoekers met een brede glimlach en helpen hen op weg in onze stad.

Invictus Games groepsfoto

Samenstelling

De vrijwilligers zijn afkomstig uit alle lagen van de Haagse samenleving. Van student tot gepensioneerde, van fulltime werkende tot werkzoekende en dergelijke. Maar liefst 80% spreekt minimaal twee vreemde talen en ruim 25% spreekt er drie of meer. We hebben ook vrijwilligers die niet-Europese vreemde talen spreken, zoals Hindi, Indonesisch, Mandarijn en Arabisch. Hierdoor zijn ze in staat bezoekers vanuit bijna de hele wereld een persoonlijk welkom te bieden.

Training City Hosts

Vakbekwaam

We hebben vakbekwaamheid hoog in het vaandel staan. Jaarlijks worden er meerdere trainingen voor de vrijwilligers georganiseerd. Gastvrijheid, lessons learned en het vergroten van de stadskennis staan daarin centraal. Hierdoor beschikken we over vakbekwame vrijwilligers die hun functie op professionele wijze kunnen vervullen.

Functies

De vrijwilligers vervullen verschillende functies. De primaire functies zijn City Hosts, daarnaast zijn er enkele ondersteunende functies, zoals Logistiek medewerker, communicatie medewerker en kantoor medewerker.

Hieronder een korte toelichting op de verschillende functies

City Hosts
Zij staan met een team van collega’s op een standplaats in de stad om bezoekers gastvrij te ontvangen en van (toeristische) informatie te voorzien.

Logistiek medewerkers
Elk City Host team dat actief is in de stad heeft haar eigen informatiepunt. De logistiek medewerkers zorgen ervoor dat het op tijd wordt vervoerd en opgebouwd. Daarnaast verzorgen zij de logistiek van bijvoorbeeld de catering.

Communicatiemedewerkers
Op de momenten dat City Hosts actief zijn, reizen redactieleden en fotografen langs de verschillende standplaatsen om indrukken op te doen, interviews te houden en beeldmateriaal te verzamelen. Deze tekst- en beeldverslagen van het event en de bijdrage van de Ambassade van Den Haag hieraan, worden via diverse communicatiemiddelen verspreid.

Kantoormedewerkers
Als kantoormedewerker ondersteun je de Coördinator op kantoor bij de voorbereiding van de inzet, het organiseren van benefits en overige kantoorwerkzaamheden.

Meld je aan als vrijwilliger