Onze doelgroepen

Onze kernactiviteit is de inzet van City Hosts voor het gastvrij ontvangen van bezoekers aan Den Haag. Daarnaast ondersteunen we toeristische instellingen in het verbeteren van hun gastvrijheidsperformance. Onze 200 City Hosts zorgen voor de ultieme gastvrijheidsbeleving bij bezoekers. We proberen een beleving te creëren die boven de verwachting uitkomt. Daarmee hopen we dat een bezoeker ambassadeur wordt van Den Haag. Onze gastvrije dienstverlening richt zich op vier verschillende doelgroepen.

De evenement bezoeker

Als liefhebber van evenementen kom je in Den Haag aan je trekken. Er zijn typische Haagse evenementen die jaarlijks terugkeren, zoals Prinsjesdag, LIFE I LIVE Festival en het Embassy Festival. Deze kunnen altijd op een fors aantal bezoekers rekenen uit de regio Den Haag en daarbuiten. De grote en incidentele evenementen trekken bezoekers aan afkomstig uit heel Nederland en ver daarbuiten. Denk aan de Invictus Games in 2020 en de Finish van de Volvo Ocean Race in 2018.

Als een flink aantal bezoekers van buiten de Haagse regio wordt verwacht, dan zijn we erbij. Dat zijn namelijk mensen die minder tot niet bekend zijn met Den Haag. Zij kunnen een warm welkom, informatie over het evenement en het openbaar vervoer heel goed gebruiken. Tijdens evenementen selecteren we enkele strategische locaties waar we verwachten zo veel mogelijk bezoekers te kunnen treffen.

De congres deelnemer

Als internationale stad van vrede en recht is Den Haag een ideale gastheer voor congressen met soortgelijke thema’s. Daarnaast heeft de stad uitstekende faciliteiten voor congressen. Het is daarom niet verwonderlijk dat er jaarlijkse talloze congressen plaatsvinden. De afgelopen jaren hebben City Hosts zich ingezet tijdens onder meer de One Young World in 2018 en de Global Entrepreneurship Summit.

Onze activiteiten zijn erop gericht de congresdeelnemers op de belangrijkste momenten een onvergetelijke gastvrijheid te laten ervaren, zodat hun verblijf zo leuk en zorgeloos mogelijk is. Dat begint vaak bij het ontvangst op Schiphol. Direct bij de aankomsthaltes vangen we hen op en zorgen we voor begeleiding naar volgend vervoer. Ook staan we bij stations, hotels en de congreslocatie.

De toerist

Het toerisme in Den Haag groeit. Gastvrijheid speelt daarin een belangrijke rol. Als een bezoeker zich welkom voelt, is de kans groter dat hij ambassadeur wordt van Den Haag. Toeristen is een doelgroep met een relatief grote en diverse informatiebehoefte. Evenement bezoekers willen vooral informatie over het evenement en bij congres deelnemers ligt de focus op het ontvangst en begeleiding. Met toeristen hebben we vaak lange gesprekken en nemen we dus de tijd om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toeristen waarderen de persoonlijke aandacht. Ze verlaten een City Host met een schat aan informatie en een glimlach op hun gezicht.

Onze inzet voor toeristen is met name tijdens vakanties, de weekenden en de zomerperiode. Met andere woorden, wanneer er veel toeristen worden verwacht. We zijn aanwezig op een aantal goed geselecteerde locaties waar veel toeristen komen. Ook weten wij op welke locaties toeristen veel vragen hebben.

De shopper

De shopper kan in Den Haag lekker zijn gang gaan. Van de bekende winkelketens in de Grote Marktstraat tot de authentieke winkeltjes op het Noordeinde. Vandaar ook dat de binnenstad van Den Haag grote aantallen shoppers aantrekt. Shoppers die het fijn vinden als iemand in de straat met een glimlach klaarstaat om te helpen en niet om te verkopen. We kunnen shoppers op weg helpen naar openbare toiletten, naar de winkels die ze zoeken of we adviseren enkele restaurants die passen bij de smaak van shoppers. Kortom, we zetten ons in voor een zorgeloze dag shoppen waarbij we proberen te verassen met een glimlach en een tip van een echte local.

Onze inzet voor het shopping publiek kent enkele piekmomenten, zoals op feestdagen en in de decembermaand. We staan op locaties in en rondom het winkelgebied. Ook rijden we rond op Qugo’s zodat we goed opvallen tussen de menigte.