Partners

Dankzij de vele partijen waarmee we samenwerken kunnen we onze activiteiten realiseren. De partijen zijn afkomstig vanuit verschillende disciplines. Wat ze gemeen hebben is dat ze ons initiatief van harte steunen en daarmee bijdragen aan een gastvrij Den Haag. Op deze pagina vind je meer informatie over onze partners.

Gemeente Den Haag

Als initiatiefnemer en belangrijkste financier is de gemeente Den Haag onze belangrijkste partner. Al onze activiteiten worden uitgevoerd ten behoeve van de stad en met name mogelijk gemaakt door de gemeente. De gemeente hecht grote waarde aan de rol die de Ambassade van Den Haag vervult in het verbeteren van de stadsgastvrijheid en het betrekken van trotse inwoners als vrijwilliger hierbij.

Hotelschool The Hague

Als mede-initiatiefnemer en gerenommeerd gastvrijheidsinstituut waarborgt Hotelschool The Hague de gastvrijheidsformule van de Ambassade van Den Haag. Als trouwe grondlegger en partner hebben ze een belangrijke adviserende en ondersteunende rol.

HTM

Het merendeel van de vragen die onze City Hosts krijgen, gaan over hoe van A naar B te komen.  De HTM is daarvoor de oplossing voor veel toeristen en bezoekers. HTM zorgt ervoor dat onze vrijwilligers van up-to-date informatie-materiaal worden voorzien. Daarnaast stellen zij HTM-kaartjes beschikbaar waarmee de City Hosts kosteloos van huis naar hun dienst reizen en weer terug.

PEP Den Haag

Wij bestaan vrijwel volledig uit vrijwilligers. Een gedegen vrijwilligersbeleid is daarom van groot belang. PEP Den Haag adviseert en ondersteunt ons hierin. Daarnaast is hun website denhaagdoet.nl een uitgelezen middel voor het werven van nieuwe vrijwilligers. Andersom leveren wij input over onze werkwijze zodat kennis, informatie en ervaringen met collega vrijwilligersorganisaties kan worden gedeeld.

Cimon communicatie

Duidelijke en heldere communicatie over onze organisatie en activiteiten is van groot belang. Cimon communicatie is onze partner als het gaat om het ontwikkelen van videomateriaal. Regelmatig worden opnames gemaakt van City Hosts in actie. Dit stelt ons in de gelegenheid om de buitenwereld te laten zien wie wij zijn.

ROC-Mondriaan

We hechten veel waarde aan samenwerking met Haagse onderwijsinstellingen. Door het aanbieden van stageplekken inclusief bijbehorende trainingen en begeleiding leveren wij een bijdrage aan de ontwikkeling van studenten die worden klaargestoomd tot TOP gastvrijheidstalenten voor de Haagse toeristische sector. Daarnaast kunnen wij, door het aanbieden van stageplekken, rekenen op gemotiveerde en leergierige jonge Hagenaars die zich met passie en enthousiasme inzetten voor een gastvrije stad.

The Hague Marketing Bureau

De Ambassade van Den Haag vormt een krachtenbundeling omtrent het verlenen van toeristische informatie aan bezoekers van Den Haag. The Hague Marketing Bureau heeft de verantwoordelijkheid over de VVV-kantoren en de website denhaag.com. Met de mobiele inzet van City Hosts ondersteunen we Den Haag Marketing. Andersom verlenen zij ons informatiematerialen om uit te geven aan bezoekers en ondersteunen zij ons in het training van onze vrijwilligers omtrent stadskennis.

ProDemos

ProDemos is het huis voor democratie en rechtstaat. In Den Haag zitten ze met hun bezoekerscentrum tegenover het Binnenhof. Ze verzorgen duizenden rondleidingen per jaar door het politieke centrum van Nederland. ProDemos draagt bij aan de kennis van onze vrijwilligers over de politiek en democratie. Dit kunnen de City Hosts weer doorgeven aan de bezoekers van onze stad.

Omniversum

Omniversum is een grootbeeldfilmtheater. De films worden door een geavanceerde techniek op een enorm projectiescherm geprojecteerd. Het scherm heeft de vorm van een halve bol en loopt half rondom het publiek. Het Omniversum steunt ons door onze vrijwilligers een film te laten beleven als waardering en als training.

Parks Breakfast & Lunch

Parks Den Haag verzorgt de catering van onze vrijwilligers. Dankzij onze grote afname hebben we goede afspraken kunnen maken. Een lekker broodje tijdens de diensten van onze vrijwilligers is enorm belangrijk. We zijn verheugd dat Parks Den Haag dat op zich neemt. Zij zijn gevestigd aan de Parkstraat 39A.