Flinke toename toerisme in Den Haag

Het aantal toeristen dat Den Haag bezoekt groeit flink. En daarmee ook het belang van toerisme voor Den Haag.

In de periode  2013-2017 is het aantal verblijfsbezoekers met minstens één overnachting in Den Haag gegroeid met 33%. In 2017 loopt Den Haag met een groei van 15% voor op de landelijke trend (+11%) en is daarmee verhoudingsgewijs harder gegroeid dan Amsterdam (+14%) en Rotterdam (+8%). Dat blijkt uit de jaarlijkse jaarlijkse toerismemonitor die de gemeente Den Haag laat uitvoeren.

Richard de Mos, wethouder Economie, Sport en Buitenruimte: “De resultaten laten zien dat het toerisme in Den Haag flink groeit en dat is goed nieuws. Dit zorgt voor meer omzet- en groeimogelijkheden voor onze ondernemers en meer werkgelegenheid voor praktisch opgeleiden. En die banen zijn hard nodig in Den Haag.”

Momenteel dankt circa 1 op de 10 Hagenaars zijn of haar baan (in)direct aan de vrijetijdseconomie. De groei is voornamelijk zichtbaar in de sectoren logiesverstrekking, sport en recreatie, eet- en drinkgelegenheden en kunst.

Den Haag zet de komende actief in op het aantrekken van de kwaliteitstoerist die veel besteedt, en op het aantrekken van bezoekers buiten het hoogseizoen. Zo wordt bij themajaren vrijwel uitsluitend geprogrammeerd buiten het hoogseizoen.