Ambassadeurs

Om bezoekers van Den Haag gastvrij te ontvangen, worden speciale Haagse Ambassadeurs ingezet. Een divers team van enthousiaste vrijwilligers, die zorgen voor een bijzonder warm welkom tijdens alle grote Haagse evenementen.

Als Ambassadeur vervul je een belangrijke taak. Je bent aanspreekpunt en gastheer in de binnenstad of beantwoordt vragen bij een informatiepunt. Maar je staat ook bij knooppunten van tram, bus of trein, of op een vliegveld. Kortom, je bent overal waar mensen samenkomen in de stad om ze gastvrij te ontvangen en op weg te helpen.

Den Haag evenementenstad

De Ambassadeurs zijn officieel gestart in mei 2014, als trotse city hosts van de Rabobank Hockey World Cup 2014. Een sportevenement waar veel bezoekers op afkwamen. Na het WK Hockey volgenden tal van andere evenementen, waaronder de (her)opening van het Maurits Huis en Nationale Veteranendag. De komende tijd staan er heel wat nieuwe evenementen op de agenda: Museumnacht (6 september), 200 jaar Koninkrijk (13 & 14 september), Prinsjesdag (16 september), de Vredesloop (21 september), het WK Beachvolleybal 2015 en heel veel meer. Als Ambassadeur kijk je zelf naar welke evenementen bij jou en je vaardigheden passen. 


Aanmelden, selectie en training

Aanmelden Ambassade van Den Haag


Ben je gastvrij, trots op je stad en minimaal 16 jaar? Doe dan de Gastvrijheidstest: negen vragen die meten hoe gastvrij jij bent. Presteer je daar goed, dan kun je meteen naar het online aanmeldformulier.

Gastvrijheidstest Ambassade van Den Haag


Door het maken van de gastvrijheidstest kom je erachter of je geschikt bent voor het Ambassadeurschap. Vervolgens kun je je aanmelden als Ambassadeur. Nadat je je hebt aangemeld, wordt er gekeken naar je beschikbaarheid en motivatie en wordt besloten of je door bent naar een van de selectiebijeenkomsten.

Selectiebijeenkomst Ambassade van Den Haag


De selectiebijeenkomst bestaat uit enkele persoonlijke gesprekken en een groepsopdracht.

Trainingsprogramma Ambassade van Den Haag


Als je de selectiebijeenkomst met succes hebt doorlopen, krijg je samen met de andere Ambassadeurs een speciale training.  Je wordt getraind op het gebied van gastvrijheid, kennis van de stad en evenementen. Het programma bestaat uit één online trainingsmodule en twee trainingsbijeenkomsten. 

Officiële Beëdiging Ambassade van Den Haag


Na het afronden van de training krijg je een officieel certificaat uitgereikt. Vervolgens word je beëdigd tot Ambassadeur van Den Haag. 

Wat krijg je ervoor terug Ambassade van Den Haag


Als Ambassadeur zet je je tijd en energie vrijwillig in om bezoekers van Den Haag gastvrij te ontvangen. Daar krijg je ook wat voor terug! Als Ambassadeur wordt je uitgebreid getraind en intensief begeleid. Je krijgt een certificaat en je doet unieke ervaring op. Bovendien ben je onderdeel van de grootste evenementen van Den Haag. Daarnaast is er een Ambassadeur Benefits Programma ontwikkeld. Als Ambassadeur krijg je speciale kleding, kortingen en worden er leuke acties en evenementen georganiseerd.

Heb je nog vragen? Lees dan de veelgestelde vragen.