Ambassadeurs

Om bezoekers aan Den Haag gastvrij te ontvangen, worden speciale Haagse City Hosts ingezet. Een divers team van enthousiaste vrijwilligers zorgt voor een bijzonder warm welkom tijdens grote Haagse evenementen.

Onze City Hosts vervullen een belangrijke taak. Zij zijn aanspreekpunt en gastheer in de binnenstad of beantwoorden vragen bij een informatiepunt of bij knooppunten van tram, bus of trein, of op een vliegveld. Kortom, je komt City Hosts overal tegen waar mensen samenkomen in de stad om hen gastvrij te ontvangen en op weg te helpen.

Den Haag evenementenstad

De Ambassadeurs zijn officieel gestart in mei 2014, als trotse City Hosts van de Rabobank Hockey World Cup 2014. Een sportevenement waar veel bezoekers op afkwamen. Na het WK Hockey volgenden tal van andere evenementen, waaronder de (her)opening van het Maurits Huis en Nationale Veteranendag. In 2015 kun je onze City Hosts onder meer tegenkomen tijdens het WK Beachvolleybal 2015 en de Volvo Ocean Race.


Aanmelden, selectie en training

Aanmelden Ambassade van Den Haag


Ben je gastvrij, trots op je stad en minimaal 16 jaar? Doe dan de Gastvrijheidstest: negen vragen die meten hoe gastvrij jij bent. Presteer je daar goed, dan kun je meteen naar het online aanmeldformulier.

Gastvrijheidstest Ambassade van Den Haag


Door het maken van de gastvrijheidstest kom je erachter of je geschikt bent voor het Ambassadeurschap. Vervolgens kun je je aanmelden als City Host. Momenteel beschikt de Ambassade van Den Haag echter over voldoende City Hosts. Uiteraard kun je je wel aanmelden. Zodra we weer starten met selectiebijeenkomsten, bekijken we op basis van je beschikbaarheid en motivatie of je in aanmerking komt voor de selectiebijeenkomsten.

Selectiebijeenkomst Ambassade van Den Haag


De selectiebijeenkomst bestaat uit enkele persoonlijke gesprekken en een groepsopdracht.

Trainingsprogramma Ambassade van Den Haag


Als je de selectiebijeenkomst met succes hebt doorlopen, krijg je samen met de andere City Hosts een speciale training. Je wordt getraind op het gebied van gastvrijheid, kennis van de stad en evenementen. Het programma bestaat uit één online trainingsmodule en twee trainingsbijeenkomsten. 

Officiële Beëdiging Ambassade van Den Haag


Na het afronden van de training krijg je een officieel certificaat uitgereikt. Vervolgens word je beëdigd tot Ambassadeur van Den Haag. 

Wat krijg je ervoor terug Ambassade van Den Haag


Als City Host zet je je tijd en energie vrijwillig in om bezoekers van Den Haag gastvrij te ontvangen. Daar krijg je ook wat voor terug! Je wordt uitgebreid getraind en intensief begeleid. Je krijgt een certificaat en je doet unieke ervaring op. Bovendien ben je onderdeel van de grootste evenementen van Den Haag. Daarnaast is er een Benefits Programma ontwikkeld. Als City Host krijg je speciale kleding, kortingen en worden er leuke acties en evenementen georganiseerd.

Heb je nog vragen? Lees dan de veelgestelde vragen.