Faciliteren toeristische instellingen

Bij al onze activiteiten staat gastvrijheid centraal. Onze vrijwilligers zorgen voor een TOP gastvrijheidsbeleving. Om dit te realiseren werken wij continu aan gastvrijheid. Om bij te dragen aan een gastvrije toeristische sector biedt de Ambassade toeristische instellingen, die werken met vrijwilligers, een helpende hand in het verbeteren van hun gastvrijheidsperformance. Op deze pagina vind je meer informatie hierover.

We zijn allemaal ambassadeurs

Onze vrijwilligers zijn, als City Host, ambassadeur van Den Haag. Maar daarin zijn ze niet de enige. Talloze vrijwilligers die werken bij toeristische instellingen vertegenwoordigen niet alleen die instelling, maar ook de stad. Ze komen net als wij in contact met bezoekers en kunnen een TOP gastvrijheidsbeleving creëren. Alleen samen en met elkaar kunnen we de gastvrijheid van Den Haag verbeteren. Daarom werken wij samen met toeristische instellingen aan het verbeteren van hun gastvrijheid.

Waarom als instelling investeren in gastvrijheid?

We helpen de gastvrijheidsperformance van organisaties te verbeteren. Hierbij ligt onze focus op de houding en het gedrag van de vrijwilligers. Zij hebben namelijk het meeste contact met bezoekers.

Voordelen investeren in gastvrijheid:

  1. Verhoogt de professionaliteit van vrijwilligers.
  2. Maakt het vrijwilligerswerk leuker.
  3. Vergroot de kans dat bezoekers een 9+ beleving (wow-gevoel) ervaren.
  4. Het is een waardering voor vrijwilligers. Opgedane kennis en ervaringen zijn goed toepasbaar in het dagelijks leven.

Hoe doen we dat?

De samenwerking met een toeristische instelling wordt gegoten in een integrale aanpak die samen met Hotelschool The Hague is ontwikkeld.

Allereerst worden gekeken naar de stand van zaken, oftewel waar moet aan gewerkt worden. Dit doen we door met de organisatie in gesprek te gaan en metingen te doen naar de huidige gastvrijheidsbeleving.

Vervolgens worden gastvrijheidstrainingen aangeboden. Als de trainingen zijn afgerond blijven we de vrijwilligers actief prikkelen in gastvrijheid, zoals:

  • Gouden gastvrijheidsregels
  • Gastvrijheid als terugkerend thema in werkoverleggen

Daarnaast worden er een paar keer per jaar metingen gedaan naar de gastvrijheidsbeleving om de vooruitgang te meten.

Samenwerking op dit moment

1

Organisaties

150

Vrijwilligers